Entreprenørskap

Den demokratiske republikk Kongo er gang på gang listet som en av verdens verste plasser for kvinner å bo i, spesielt i de østre delene av landet, hvor matprodusent prosjektet holder til. Gjennomsnitslønnen til kvinner er på 0,74 dollar per dag, langt under grensen til ekstrem fattigdom. For mange kan løsningen være å starte sin en egen mikro-bedrift som matprodusent.

MULIGHETEN VI TILBYR

Matprodusent prosjektet handler om å gi kvinner en gylden mulighet til å kunne forsørge seg selv og familien ved å bli sin egen matprodusent. Prosjektet startet med å velge ut, trene og finansiere kvinner fra de mest sårbare husholdene i Minembwe, et område med meget høy mat-usikkerhetsproblemer og underernæring.

De utvalgte fremtidige entreprenørene blir tilbydd å gå gjennom et intesivt, en uke langt treningsprogram, hvor de lærer det grunnleggende om å starte og drive en mikro-næring innenfor matproduksjon. De vil få grundig opplæring i alt fra de forskjellige kornsorter, til salg, gruppesamarbeid og verdien av å samarbeide på tvers av landsbyer.

Etter at kvinnene har gjennomført treningsprogrammet, vil de få utlevert frøene og det utstyret de trenger for å komme i gang med mat produseringen. Våre prosjektledere vil følge opp hver entreprenør i ett år for å sikre god kvalitet og en bærekraftig utvikling av matproduksjonen.

SAMARBEIDSPARTNERE

Vår samarbeidspartner på dette prosjektet, non profit rockflower, arrangerer seminarer
hvor temaet er: Gruppesamarbeid mellom landsbyer, Mat-produsering/kornsorter og skalering av forretningene i fremtiden.

Vi samarbeider også med Nobel fredspris vinner Dr. Dennis Mukwege i Kongo for å nå ut til de mest sårbare kvinnene med denne muligheten.

TRENING OG OPPFØLGING

STYRKET SAMFUNN

ET TRYGGERE LIV'S MÅL

Det overordnet målet med dette prosjektet er å bidra til et bærekraftig levebrød for kvinnene, familiene og lokalsamfunnet i de fattigste husholdene i øst Kongo. Vi ønsker at ettereffekten av dette prosjektet skal være at neste generasjon videreutvikler prosjektet, slik at de også kan nye godene og ikke skal måtte lide som følge av mangel på en grunnleggende menneskerettighet - MAT! Ta del i saken vi brenner for, og se hvordan vi skaper forandring i verdens fattigste land - Takket være personer som deg!